Hendriks / Hooymans

Al jaren bewijzen Jo en Florian Hendriks uit Nijswiller met schitterende uitslagen en kampioenschappen tot de absolute top op de dagfondvluchten in Nederland te behoren.

Zowel vader Jo als zijn zoon Florian kregen de duivensport met de paplepel ingegeven. Grootvader en vader van Jo, als ook ooms speelden met duiven. Florian hielp zijn vader reeds op jonge leeftijd met de duiven en vanaf 2002 word er gespeeld in combinatie onder de naam Jo Hendriks & zn. 

In de beginjaren beschikte Jo over o.a. Janssen duiven via Wout Smeulders (Nuenen). Van oom Thijs Vluggen (Gulpen) kwam de Kleine 273. De nakweek van deze duif was top en ook zijn zoon Popeye was een superkweker en nakomelingen komen nog steeds voor in de huidige duiven.

In 2008 namen Jo en Florian het besluit om het spel met de oude duiven volledig af te stemmen op de dagfondvluchten en daarom deden zij gerichte aankopen bij de absolute top van Nederland en België op de dagfondvluchten zoals Gaby Vandenabeele,  Jan Hooymans, Gerard Koopman. Met de duiven uit de “Harry”-lijn van Jan Hooymans zijn zij erg succesvol.

Op mijn kweekhok zitten o.a. nazaten van “Harry”, “King Kong”, “New Harry” en “Bono Harry”

Reacties zijn gesloten.