Introductie

Een kleine stukje over mijzelf en de achtergrond over het kweekstation.

Ik ben Roy Abels. Ik heb een eigen dakdekkersbedrijf. Ik ben geboren in de gemeente Margraten (in de Molt) en was als kleine jongen al (jeugd)lid van de plaatselijke vereniging. Ik had mijn eigen hokje en was vader, ook een fervent duivenmelker, vaak te snel af.  Van zowel vaderskant als moederskant waren mijn opa’s ook duivenmelkers. Hun hokken stonden in Gulpen en Eys, ik was daar regelmatig op de hokken te vinden.

In 2010 ben ik gaan samen wonen met mijn lieftallige echtgenote Charlotte aan de Abshoven in Munstergeleen wonen. Datzelfde jaar zaten er al vier koppels duiven in het schuurtje. Een jaar later bouwde ik een tuinhok en werd er voor het eerst vanaf dit adres gevlogen. Later is er nog een hokje voor jonge duiven en een ren voor de kweekduiven en late jongen bijgebouwd.

In 2019 ben ik na de overnachtfondvluchten verhuisd naar Puth en daar kwam ik in de gelegenheid om meerdere hokken te plaatsen. In de loop der jaren had ik al behoorlijk geïnvesteerd in duiven uit het beste van het beste bij de beste liefhebbers. Nu ik meer duiven kan houden wil ik graag andere liefhebbers ook in de gelegenheid stellen om uit het beste van het beste te kopen, daarmee werd het idee geboren om een duivenkweekstation te beginnen met als motto

Jonge duiven uit het beste van het beste voor betaalbare prijzen

Een blik in en op de (kweek)hokken

Reacties zijn gesloten.